Kerstins Småländska ostkaka
10 l mjölk (direkt från kossan)
10 ägg
Minst ½ l vispgrädde
Ostlöpe ( recept på flaskan)
Minst 1 hg sötmandel
4-5 bittermandlar
Vetemjöl
Tag ifrån ½ l kall mjölk och vispa däri 1 kkp mjöl.
Värm mjölken till 37 grader.
Häll i ostlöpen i den ljumma mjölken.
Låt stå ½ timma.
Skär i mjölken så att vasslan kryper fram.
Häll av all vassla så att bara ostmassan finns kvar.
Vispa äggen och grädden. Blanda i 3 msk.
mjöl. Tillsätt 1½ kkp socker i ostmassan.
Häll över grädden- och äggen-blandningen.
Mandeln skållas, males och blandas i.
Krama om i massan så att det blir klumpigt.
Smörj en form med margarin.
Grädda i ugn 200 grader i 15 min, sänk
sedan värmen till 175 grader och grädda i 60-90 min.
Tag inte för mycket i bunken.
Servera gärna med jordgubbssylt, fruktcocktail och vispgrädde.